GREMO VEN - 5 blogerk in 5 odličnih idej za otroško igro na prostem

5 slovenskih mamic blogerk in otroška igra zunaj

Poletja je nepreklicno konec, toda dnevi so še dovolj topli, da kar kličejo po otroški igri na travniku ali vrtu ob hiši. Nabrala sem nekaj idej slovenskih blogerk mamic, ki kar vabijo k razposajeni igri. Poglejmo jih!

Navihančki - kače iz mehurčkov - na blogu zelena hiška
NAVIHANČKI: Pisane kače iz mehurčkov
Vaš otrok rad piha mehurčke? No, potem so tele kače iz nešteto mehurčkov pri Navihančkih kot naročene zanj. Avtorica je šla še korak dlje in jih pisano pobarvala! Potrebujete samo 4 stvari: plastenko, elastiko, kos blaga in nekaj detergenta za pomivanje posode. Tri-štiri-zdaj! Kdo napiha več mehurčkov?


Hiška drobižka: Nabiranje jabolk - na blogu Zelena hiška
HIŠKA DROBIŽKA: Nabiranje jabolk za jabolčni sok

In ko ste se utrudili pihanja, poglejte naokrog, če je kje pod kako jablano še kaj domačih jabolk. Takole jih je nabirala malčica pri Hiški drobižka - ko se vrnete v hišo, lahko iz njih naredite slasten jabolčni sok. Čisto po domače in zabavno!


Mala šola pod mavrico: Piknik pred blokom - na blogu Zelena hiška
MALA ŠOLA POD MAVRICO: Piknik pred blokom

In če živite v bloku in v bližini ni prostranih travnikov? Ni problema! Mami Teja in Škrat sta dilemo odlično rešila s piknikom pred blokom, sicer poleti, ampak tudi zdaj se bo prileglo - razgrnite odejo, postavite šotor, narežite nekaj sadja in povabite sosedove otroke. Igra se lahko prične!


Varuška Živa: škrobne barve - na blogu Zelena hiška
VARUŠKA ŽIVA: Škrobne barve

Ali pa se lotite barvanja s škrobnimi barvami, kot so se nadobudneži pri Varuški Živi. Na njenem blogu med drugim najdete tudi napotke, kako takšno barvo narediti iz samo 3 sestavin, hitro in enostavno. Fino tudi zato, ker ni treba preveč pospravljati, saj bo za to poskrbel že prvi naslednji dež ;)


Žogice in kravate: Skakanje po blatnih lužah - na Zeleni hiški
ŽOGICE IN KRAVATE: Skakanje po blatnih lužah

Preden pa se odpravite domov, še par skokov po lužah, takih pravih, velikih in blatnih, kot sta se tega lotila fanta pri Žogicah in kravatah. Saj morajo otroci v vsakem primeru v banjo, pa bodo tokrat pač malo bolj mokri in morda blatni, pa nič za to :) Škornje na noge in juhu! Pripravite se na veliko skakanja in otroškega smeha!

Je zamikalo tudi vas? Preizkusite, pa sporočite, kaj od tega imajo vaši otroci najraje!





Damjana
Naroči se na nove objave Zelene hiške

2 komentarja: