Kaj se dogaja na slovenskih blogih? Veliko!

Juhu!

Tole je pa nenačrtovan zapis, nastaja spontano ob navdušenju nad zapisom mame blogerke, ki je zelo praktično naravnan. Se spomnim, ko sem se prvič srečala z imenom Montessori in želela vedeti, kaj zaboga je to. In dobila navodilo, naj preberem knjigo. Precej debelo knjigo, v angleščini. Sicer sem uživala, ampak roko na srce, za prvo sliko nam laikom pride še kako prav tale povzetek, ki ga je pripravila Mami je doma! - še posebej mamam, ki nimajo ravno veliko časa in se sicer ne bi utegnile poglabljati v Montessori, vsaj ne v začetni fazi raziskovanja.

Takole je napisala - objavo najdete tukaj, njene besede sem prilepila še v tole sliko*, da jo je lažje uporabiti tudi kot opomnik, natisnjeno in prilepljeno na vrata hladilnika :)
Morda pa ob pomanjkanju časa komu pride prav.





Vam povem, na slovenskih "mama-blogih" se dogaja. Čedalje več. Ideje in objave se množijo, vse več je koristnih napotkov - tudi in še posebej za tiste mamice, ki nimate časa, da bi raziskovale same. Naj imajo vaši otroci kaj od tega. V desnem stolpcu tega spletnega dnevnika so povezave na različne bloge mamic v slovenščini. Prebrskajte, zagotovo najdete še več koristnih idej za svoje malčke-mulčke :)

Damjana



*Mami-je-doma, upam, da nimaš nič proti, Sanja pri Žogicah in kravatah, hvala za hitro pomoč pri nekaterih izrazih. Nekaj osnov o Montessori tudi tukaj in tukaj ali tukaj in...

3 komentarji:

  1. Odgovori
    1. Urška,
      hvala, tole je pa iz srca :) Posredujem še ostalim blogerkam, ker je za vse. Lepo bodi in upam, da najdeš še veliko koristnega. Damjana

      Izbriši
    2. Absolutno pohvala in zahvala mnogim.
      Sem ena tistih, ki se rada in veliko "šlepa" na zakladnici (slovenskih!) blogov.
      (s)Anji od Žogic & Kravat bi za vse nasvete in potrpežljivost lahko že spomenik postavila :-)
      Je pa modro biti še preko FBja vključen v krog, ker potem je manj možnosti, da se ti kakšen zapis ne izmuzne :-)

      Izbriši