Velike papirne zvezde za novo leto - naredi sam

Želite okrasiti dom za novoletno zabavo, in to brez posega v denarnico?  Prišli ste na pravi kraj - tele glamurozne VELIKE PAPIRNE ZVEZDE bodo kot nalašč za vas, če imate nekaj kosov barvnega papirja, lepilo in škarje - in nekaj malega časa!


papirnate zvezde - dekoracija za zabavo

Zadnjič sem se počutila, kot bi zadela na loteriji. Ne, res! Po naključju sem naletela na spletno stran z napotki za izdelavo nečesa. Saj poznate, najdeš krasno idejo in jo spraviš med "Priljubljene" za drugič. No, NE takšne. Še boljšo! Takšno, ki me je nemudoma spravila k delu - čisto takoj sem morala preizkusiti tele enostavne papirnate zvezde - mar niso čudovite, kot nalašč za kako domačo zabavo, še posebej NOVOLETNO?

Najprej pa najpomembnejše - KJE sem jih našla: zvezde sem izdelala po jasnih in luštnih slikovnih navodilih, ki jih je pripravila Kathrin na blogu ANNEKATA. Navodila so po korakih in v slikah - če sledite slikam, vam (angleškega) besedila niti ni treba brati :)

Čakalo me je kup drugega dela, ampak tele zvezde mi niso dale miru, tako da sem kar takoj pobrala nekaj dekorativnega papirja in začela rezat in lepit. Rezultat vidite. Meni je strašansko všeč. A niso zvezde kot naročene za kakšno zabavo proti koncu leta?
 
papirnate zvezde - dekoracija za dom

Še opomba glede vrste papirja, ki ga boste uporabili: jaz sem uporabila navaden darilni papir, a je lažje, če je papir trdnejši, npr. origami papir. 

Glede na to, kakšen vzorec boste uporabili za izdelavo zvezd, pa se ni potrebno omejevati samo na novoletne zabave, kajne? Mislim, da bom svoje zvezde obdržala veliko dlje. No, dokler bodo zdržale - in to bo morda dlje, kot sem si mislila.

Naredila sem namreč mini eksperiment - zanimalo me je, koliko časa takšna zvezda zdrži v rokah malčka. No, lepo me je presenentil. Zvezda je zelo lahka, kar je takoj zaznal in je z njo ravnal izredno nežno. Prestavljal jo je s počasnimi gibi, skoncentrirano, niti malo je ni poškodoval. Vsakič znova me preseneča, kako zelo dovzetni so otroci za dotik, materiale - daj mu v roke kaj trdnega in grobega, pa bo metal naokoli, občasno nerodno odvrgel na tla... Če pa začuti nekaj nežnega, lomljivega, bo s predmetom ravnal rahlo, ljubeče in previdno.. He, pa si mislimo, da otroci nimajo občutka! 

Če se vrnem k našim zvezdam: tule preverite, če imate vse potrebno za izdelavo zvezd že doma:

kako naredim papirnato zvezdo - materiali

Vse potrebno že imate pri roki, kajne? Zdaj vas povabim, da odklikate na blog punce, ki je objavila to idejo za zvezde (annekata, glej tudi začetek objave) - in si priskrbite dekoracijo za svoj dom!

papirnate zvezde - naredi sama

Pa ne pozabite posneti fotografije tako narejene dekoracije! In če jo utegnete poslati po e-pošti tudi meni, bom neznansko vesela!


Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške




MORDA VAS BO ZANIMALO TUDI:

novoletni okraski iz filca naredi sam