Okusni kokosovi piškotki za novoletno rajanje

Ko me je Cathie s Three Kids And A Fish povabila, da za njen blog pripravim kakšen piškotast recept, sem od veselja skoraj padla s stola. Zakaj? No, po eni strani že zato, ker je bil to zame en veeelik kompliment, po drugi strani pa zato, ker sem takoj točno vedela, o čem bom pisala. O slastnih, a preprostih kokosovih piškotkih, ki v naši kuhinji pridejo na vrsto vsako leto - decembra.
Takole, zdaj je čas, da recept predstavim še "doma" :) 

slastni novoletni kokosovi piškotki


Tile okusni kokosovi piškoti so čisto rahli in ne vem, kaj je krivo, da se kar stopijo v ustih. Izginejo vsekakor prehitro, tako da tile s slike že ne bodo dočakali božiča, kaj šele novega leta... Jih bomo pač morali speči ponovno.

kokosovi piškotki - tudi ob kavi odlični


Shranjeni v škatli bodo počakali lep čas - toda le, če jih umaknete pred pogledi, na kako visoko kuhinjsko polico. Ali pa načrtujte vnaprej in uporabite vsaj dvojno dozo sestavin - tako storimo pri nas. Potrebovali jih boste le 6 (sestavin namreč, ne piškotov - teh bo več ;)

recept za kokosove piškote

Kokosovi piškoti - sestavine:

  • 100 g margarine (tudi z maslom gre, če ga imate raje, meni so boljši z margarino)
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 130 g ostre pšenične moke
  • 100 g kokosove moke
  • nekaj kapljic vanilijevega ekstrakta ali paketek vanilijevega sladkorja (ampak ni nujno)

kokosovi piškoti s testomatom

Priprava:

  1. Stepajte margarino s sladkorjem v prahu, da postane kremasto rumene barve in se mešanica zrahlja.
  2. Vmešajte jajce in vanilijevo aromo.
  3. Med stepanjem postopoma dodajte pšenično in kokosovo moko.
  4. Testo za pol ure (pokrito) postavite v hladilnik. V vmesnem času pokrijte pekač s papirjem za peko.
  5. Vzemite piškotno testo iz hladilnika in s pomočjo testomata oblikujte piškote po lastni izbiri. Namig: če testo ne gre lepo s testomata, si pomagajte z noževo konico - rahlo odrinite testo, da se loči od modelčka in pristane na pekaču. Če testomata ni pri roki, nič hudega:  z malo žlico zajemajte kose testa in jih polagajte na pekač, nekaj centimetrov narazen, da se med peko ne sprimejo. Tako oblikovani kokosovi pšikoti imajo še poseben čar.
  6.  Količina zadošča za približno 70 piškotkov (seveda odvisno od njihove velikosti).
V pečici, ogreti na 180 stopinj C jih pecite 7-10 minut, oziroma tako dolgo, da zlato porumenijo. Preden jih shranite v škatlo, naj se popolnoma ohladijo.

peka kokosovih piškotov - otroci v kuhinji

Priznati pa moram, da je letošnja peka kokosovih piškotov precej lažja, saj imam pomočnika :) Naš malček vedno rad pomaga v kuhinji, še posebej, kadar nastajajo slaščice. Če imate tudi vi otroka, potem je testomat nekaj, kar bo zagotovo z veseljem preizkusil. Zabavno je: pritisneš ročico in že je tu, še en zvezdast piškotek!

enostavni piškoti s kokosom



Ko pišem tole objavo, je škatla s piškoti že prazna in priznam, da je mali pomočnik skoraj ostal brez, ker je mama spet pohrustala skoraj vse. Kar pomeni, da se odpravljam na lov za novimi recepti, da razširimo decembrsko tradicijo. Še najraje bi se lotila kakšnega preverjenega, tako da bom neznansko vesela, če mi lahko kdo od vas priporoči kaj s svojega repertoarja. Kateri so vaši najljubši piškoti? Delate kakšne s svojimi nadobudneži?

Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške





MORDA BI PA POSKUSILI TUDI:

http://zelena-hiska.blogspot.com/2014/11/otroci-v-kuhinji-naredimo-piskote.html