Mehke plišaste žogice - na novoletni jelki

Zadnjič sem vam pokazala, kako narediti okraske za novoletno jelko iz filca, ki so še posebej praktični, ko so pri hiši majhni otroci. tokrat vam pokažem še nekaj drugega, kar prav tako lahko uporabite na novoletni jelki:

mehke plišaste igrače - žogice. Večkrat sešijem kakšno za malčke, če pa dodamo malce daljši trak ob strnai, se ta zlahka prelevi v puhasto mehak novoletni okrasek.


plišaste žogice - mehak novoletni okrasek

Izdelate lahko eno, dve ali pa celo zbirko teh mehkih otroških igrač, pri čemer lahko uporabite pliš - še posebej pozimi se mi ta zdi idealen material, najmehkejši, najtoplejši in najprijetnejši na otip...


plišaste žogice - mehak novoletni okrasek

Jih bi želeli narediti tudi sami? Enostavna navodila za mehko žogo po korakih s slikami so vam na voljo tukaj

plišaste žogice - mehak novoletni okrasek - navodila

Moram pa pripomniti, da
je pliš precej raztegljiva tkanina in se morda med šivanjem ne bo najbolj prijazno obnašal. Kot projekt za začetnike bi zato morda priporočila navaden, 100% bombaž. Pa vendar, saj ni prav posebej nujno, da je igrača sešita popolno, kajne? Otrokom je popolnoma vseeeno, če je kak šiv postrani ali stiki niso popolnoma poravnani, na to se lahko zanesete ;)



Mehke in puhasto nežne otroške igrače, ki jih naredite doma, se v hipu lahko spremenijo v pravo zbirko novoletnih okraskov.



Pa uživajte v ustvarjanju!



Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške