Otroci, gremo ven! - Igrišče ob Savi na Ježici

Ste vedeli zanj? Jaz doslej sploh ne, pa gre za prikupno otroško igrišče v naravnem okolju s kupom raznolikih lesenih igral in veliko prostora za tekanje naokoli. Vas zanima več?



Igrišče ob Savi na Ježici




Če vas zanima, kako izgleda tamkajšnje otroško igrišče, je fotografija za pokušino v nadaljevanju. Ko boste prišli tja, boste opazili še prostoren peskovnik, na travnati površini pa leseno vozilo - če se prav spomnim, je vlakec ali traktor? Odlična zadeva za plezanje in tako prava atrakcija za malčke. Tiste klasične "plastike" pa na tem igrišču ni, to mi je bilo zelo všeč.

Igrišče ob Savi na Ježici


Čisto blizu je tudi reka Sava in pešpot ob njej, tako da je obisk igrišča čisto lahko skombinirati s kakšnim krajšim sprehodom ali družinskim pohodom.

(O tem, kako navaden sprehod spremenite v zabavno dogodivščino pa na tej povezavi.)

RIC Sava na Ježici


Tu si bodo mali nadobudneži lahko po mili volji privoščili otroških gibalnih vragolij, osvajali osnovno motoriko... in se malo utrudili. Kar seveda prav nič ne škodi, bodo pa zato morda na poti domov v avtu obsedeli čisto pri miru ;)

Še nekaj slik živali z majhne kmetije v RIC Sava:

RIC SAVA na Ježici

živali v RIC Sava na Ježici

ideja za izlet - RIC Sava na Ježici

ideja za izlet - RIC Sava na Ježici

Za toplejši del leta so pripravili tudi piknik prostorčke, opremljene z mizami, klopmi in žarom, njihov najem je bil doslej brezplačen, odslej pa žal ne bo več, kot sporočajo. Ob našem obisku so ravno dograjevali strehe, ki bodo nudile senco in zaščito pred dežjem, pa nisem fotografirala... Glede cen smo morali malo počakati, no zdaj so znane:

30 EUR za celodnevni najem pon-čet ali poldnevni najem pet-nedelja. Za celodnevni najem pet-nedelja je cena višja, 50 EUR.

Ob prihodu na prostor bo uporabnik prejel 5 l vode, oglje in vrečke za smeti, kamor naj bi jih ločeno zbral, za njihov odvoz po koncu piknika bodo poskrbeli pri RIC Sava.
Meni se zdi uredu alternativa precej zasoljenim cenam najemov nekaterih ljubljanskih notranjih igralnic za otroška praznovanja, kaj menite? ;)

Imajo tudi konjeniški klub. Naš malček je zelo rad pogledal konje:

ideja za izlet - RIC Sava na Ježici


Po moje bo tale pomlad (ravno prav prijetno topla in še brez žgočega sonca) naravnost idealna za obisk tega igrišča in mini kmetije. Za kakšno sobotno popoldne, kaj pravite?




Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške


MORDA VAM BO VŠEČ TUDI:



1 komentar:

  1. uau, kako lepo urejeno igrišče! Pa kmetija, konjički, raj za malčke :) Hvala za idejo, tole bo res treba kmalu pogledat :)

    OdgovoriIzbriši