Ideja za izlet: Brnik in letalo

Čisto brez idej, kam na kavico ali krajši izlet, pa bi želeli, da ima tudi vaš malček kaj od tega?


Ko boste imeli slučajno kakšne opravke tam kje blizu Brnika (no, letališča Jožeta Pučnika), se lahko malo zamudite ob razstavljenem letalu iz leta 1952. Izkoristite priložnost :)






Mi smo se tam oglasili že pozimi, kar s prijatelji, tako da je naš malček imel družbo sovrstnika. Skupaj sta občudovala ogromno letalo (ko stojiš takole pod krilom ali enem od motorjev, je še posebej zanimivo).



Že kolesa so ogroooomna :)

Izvedela sem, da je bilo letalo nekdaj celo odprto za javnost in si je bilo mogoče ogledati tudi notranjost. Zaradi starosti so potem vrata zaprli. Kljub temu: pravi žur za male!

Malenkost stran od letala je še nekaj travnika z lesenimi klopcami, ki so sicer kar dotrajane, ampak pod drevesi je kar luštna senca, pa tudi priložnost, da se otroci malo razigrajo in nadivjajo. In ni ga čez drezanje s vejicami v razpadle drevesne štore :)


Posebno doživetje je razgledna terasa nad letališčem, kjer si malčki ogledujejo pristajajoča in odhajajoča letala (vi pa tako z malo sreče dobite svojih 5 minutk za srkanje kave). Na terasi je tudi leseno igralo - kolikor se spomnim, plezalo in majhen tobogan. Zanimivo za manjše otroke.

Opozoriti moram na dvoje: na letališču se ne boste mogli izogniti parkirnini za vaš avto, pa tudi bar nad letališčem (terasa bara Avionček) ima pač bolj "letališke" cene (ne ravno poceni). Da ne bo kdo rekel, da nisem povedala vnaprej! Je pa res, da tja starši z otroki najbrž ne zahajamo ravno pogosto, pa tudi razgled na pristajajoča in odhajajoča letala je čudovit!

Seveda se namesto kavice lahko samo povzpnete na razgledno ploščad ob lokalu - ta je odprta ves čas ;) Še posebej, če imate zelo malo časa za ogledovanje letal.




Če boste na letališču, izkoristite priložnost. Še posebej, če imate tam tako ali tako že opravke.



Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške


MORDA VAM BOSTA VŠEČ TUDI:







Ni komentarjev:

Objavite komentar