Štetje za malčke - z Lego kockami

Iščete pripravno dejavnost za vašega malčka, s katero bo ob igri vzpodbujal svoje sposobnosti in znanje štetja in prirejanja, ob tem pa se bo predvsem zabaval? Našli ste eno od priročnih in preprostih možnosti.


Lego Duplo - najljubše igrače marsikaterega otroka in večjo penasto kocko (kot sem jo uporabila že tukaj, ko smo šteli z borovnicami) tako zlahka povežete - v igro.




IGRA:
  • potrebujete veliko penasto kocko (na dnu prejšnje objave o kocki in borovnicah sem navedla povezavo na trgovino, kjer je na zalogi - tam jo lahko dobite, če želite)
  • vržete kocko
  • preštejete število pik na gornji ploskvi
  • na vsako od pik položite po eno Lego Duplo kocko (ali katerokoli drugo kocko)

POMOČ: malčku lahko k igri ponudite samo šest kock v isti barvi (torej enaka oblika in barva). Če je malček večji, ni treba selekcije (pride pa vedno prav, za lastno kontrolo napake).




Preprosto, zabavno, poučno. 

Če nimate velike penaste kocke, na katero bi otrok polagal kocke - variacija: pripravite več listov, nanje narišite pike - ali prešite kocke - tako, da bo na vsakemu od listov narisano drugačno število. Ob tem boste potrebovali več kock, saj bo malček najverjetneje na vsakemu od listov pustil kocke postavljene in jih ne bo odmikal.




Ni treba posebej poudarjati - ali pa ja - omenjena dejavnost je tudi dobra vaja za koordinacijo roka-oko. Še posebej ob pričetku igre lahko natančno postavljanje kock na posamezne pike predstavlja precejšen izziv malim rokam.



Lahko pa se preprosto zabavate z metanjem velike penaste kocke po stanovanju in zgolj štejete pike - da se le otroci zabavajo :)


Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške




MORDA VAM BO VŠEČ TUDI: