Natisni si...PREVOZNA SREDSTVA

Spet so na vrsti predloge za tiskanje. Tokrat že petič. Malo bolj fantovsko obarvane, morda.Vas zanima, kaj vam Zelena hiška ponuja tokrat? Poglejte.


Verjetno že poznate brezplačne predloge za tiskanje, ki sem jih ponudila doslej. Če ne, si lahko postrežete z njimi na tehle povezavah:

Prevozna sredstva imajo pogosto najraje fantje, ampak no, ne bomo se ustavljali pri stereotipih. Tudi puncam bodo všeč, si mislim. Kolo, avto, vlak, avtobus, še čoln (morje, morje!) in za povrhu motor.



  Kliknite na spodnjo sliko, da dobite svojo brezplačno PREDLOGO v PDF obliki:

https://drive.google.com/file/d/0B9j9YpMkKJV0WUVVZkJRX2pyRUE/view?usp=sharing

Še nekaj napotkov, ki vam bodo olajšali pripravo materiala za igro:

Štetje za malčke - kocka iz penaste gume in borovnice

Gre za enostavno in zabavno igro, ki otroku pomaga k razumevanju koncepta količine. ALI ŠE PREPROSTEJE: kako vzpodbudite svojega malčka k štetju - na zabaven način!

Pravzaprav se igramo s pikami in borovnicami. Poglejte, morda vam pride prav ideja za podobno igro doma!

štetje za malčke - igra s kocko iz penaste gume



Ideja za deževen dan - igralnice v knjižnicah - jih kdaj obiščete?

Ko sem zadnjič ravno govorila o izposoji igrač v knjižnicah in priložnostih za otroke - tokrat še ideja za deževen dan: igralnice v knjižnicah.

igralnice v knjižnicah


Naredi sam: preproste ČRKE iz filca

Prav gotovo se tudi vam kje po kotih valja par kosov filca, pa jih lahko koristno uporabite - tokrat za črke, s katerimi se bodo malčki z veseljem poigrali - pogosto precej prej, kot pa bi jim pripisali  glede na njihovo starost in naša pričakovanja glede opismenjevanja ;)

Naj vam predlagam preprost način, da pridete do mehkih ČRK IZ FILCA in preproste PODLAGE ZANJE. Proti koncu objave sem dodala še konkretne SLIKOVNE NAPOTKE, ki vam bodo pomagali pri izbiri najprimernejše debeline filca zanje. Poglejte si - in če vašim otrokom kaj od tega pride prav, bom vesela! 


črke iz filca - začetno opismenjevanje in otroška igra

Razvrščanje

Prav vsak predmet v hiši pride prav za vaje v razvrščanju.

Na tole idejo sem naletela, ko sem spet prebirala ideje med kupi Sanjinih objav. Saj poznate, Žogice in kravate, kajne? Na stotine idej za starše in otroke. Všeč mi je, ker vse dejavnosti opiše tako, da jim je popolnoma preprosto slediti. Pa me je tudi tokrat kar odneslo v kuhinjski predal po predmete, ki jih je predstavila na blogu.

Enkrat smo se tako na vrat na nos lotili razvrščanja - tele fotografije so še od lanskega poletja:


Bolšji sejem starin v Ljubljani - nedeljski sprehod po mestu

Če bi želeli združiti nekaj pohajkovanja po mestu z ogledovanjem zanimivosti, se lahko ob nedeljah odpravite kar v center Ljubljane, na Breg, kjer ta dan zaživi bolšji sejem starin. Kup zanimivih in raznovrstnih najdb bo zagotovo pritegnil tudi radovedne malčke. Pa tudi vas lahko preseneti kakšen nepričakovan okrasek, ki ga boste želeli odnesti s seboj!

bolšji sejem starin v Ljubljani