Ideja za izlet: Brnik in letalo

Čisto brez idej, kam na kavico ali krajši izlet, pa bi želeli, da ima tudi vaš malček kaj od tega?


Ko boste imeli slučajno kakšne opravke tam kje blizu Brnika (no, letališča Jožeta Pučnika), se lahko malo zamudite ob razstavljenem letalu iz leta 1952. Izkoristite priložnost :)




Ledeni čaj iz melise - otroci v kuhinji

Pod vtisom poletnega vremena smo najbrž prav vsi. Čudovito je, ampak včasih se je tudi treba skriti pred soncem. 

Če se boste kdaj poleti želeli skriti pred največjo opoldansko vročino in želite z malčkom početi kaj osvežilnega, bo priprava melisinega ledenega čaja kot nalašč za vas. In za malčka.



ledeni čaj iz melise


Naredi sam- geometrijski liki za malčke

Tokrat lahko poskusimo z liki za zabavno in poučno igro vašega malčka: doma narejeno gradivo za prirejanje geometrijskih likov. 

Nobenih dragih in bleščeče novih materialov - tokrat bo dovolj nekaj odsluženega kartona in barva, 20 minut (ali manj) - in v rokah boste imeli materiale, ki vašim otrokom lahko služijo še precej časa!

geometrijski liki za malčke

Žabarije 2015 - otroška prireditev, ki je nočete zamuditi

Živjo, opomnik: ne pozabite na letošnje Otroške barjanske ŽABARIJE! 

Gre za prijetno brezplačno prireditev za otroke na sončno junijsko soboto! Lani smo se imeli krasno in tudi letos jih nočemo zamudit  - vaši otroci verjetno tudi ne!



Poletje in senčilo - popravi sam

Sonce in poletje, kaj lepšega! Vendar je treba pomisliti tudi na zaščito pred soncem, kajne? 

Ste že poskrbeli za senco nad otroškim peskovnikom? Morda vam bo tole v pomoč: 




Lahko je preprosteje in ceneje, kot ste si mislili: se še spomnite, kam v klet ste lani jeseni pospravili tisto nekoliko že strgano senčilo? Uporabite ga - tule pa so napotki, kako ga zakrpate: po korakih in s slikami, seveda.



Ne bo vas stalo denarja, je pa zelo učinkovito. 



Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške





MORDA VAM BO VŠEČ TUDI:



Poletna PIŽAMA za otroke - naredi sama

Vaš otrok potrebuje udobne poletne pižama hlače? Potem ste na pravem mestu! Tu vas čakajo BREZPLAČNA slikovna navodila, KAKO SEŠITI PIŽAMO ZA MALČKE, tako da jih lahko čisto preprosto naredite tudi sami. 

Navodila so za hobi šivilje, takšne kot sem jaz, tako da so predvsem PREPROSTAJASNA in jim je lahko slediti. Pa veselo šivanje!

Poglejte tudi proti koncu objave, tam vas čaka tudi NAPOTEK - DVE OSNOVNI STVARI, ki ju RES morate POZNATI, ko izbirate jersey za poletno pižamo. Poglejte!