5 idej za poletno igro v kampu

Nekaj idej za poletno igro v kampu, s katerimi si lahko vaši otroci popestrijo brezskrbne poletne dni, pa so čisto v stilu "naredi-sam". Zagotovo vam bo katera od njih všeč :)




A ste že vsi na počitnicah? Morskih? Ta teden so, ste skoraj vsi, ki jih poznam, na morju. (No, če še niste na dopustu, pa še boste!) Še malo, še malo, pa se začne ta glavni morski dopust tudi za nas. Sem že omenila, da nam nobeno poletje ne uspe počakat do glavnega dopusta lepo doma? Da se gremo vedno še prej potepat nekam na obalo, na mini morsko pavzo? Zagotovo vem, da ni samo naša družina taka. (Vsi zaljubljenci v poletje, roke gor!)

Do takrat imam ravno še toliko časa, da nanizam par idej za otroško igro, ki bodo prišle prav družinam z majhnimi otroki, še posebej, če počitnikujete v kampu. Poglejte:


1) Mehurčki. Kače!

Mehurčkaste kače. Super zabavno! - Več TULE.

Že že, ampak mehurčke je mogoče pihati na tisoč in en način, ne? Takole: ena plastenka, elastična vrvica, gaza ali mrežica, pa...čistilo za posodo. Pa je! (In ja, tale slika je iz kampa. Več kot ura zabave!) Točna navodila - TULE.



2) Barvanje školjk


Školjke in nekaj DODATNIH idej, kaj izdelati iz školjk - v tej objavi.


Ste lani z morja tudi vi prinesli (preveč) školjk? In bi se letos raje izognili sumljivemu vonju nekje pod posteljo pozabljene škatle z morskimi zakladi - doma? Takole jih lahko uporabite za otroško ustvarjanje - raje že v kampu, pisana zabava zagotovljena! Proti koncu objave pa si oglejte še nekaj dodatnih idej - kakšnih, pa poglejte SEMLE...





3)  DIY ČOPIČI iz naravnih materialov


...In potem, ko ste izbrali posebej primerne školjke za slikarsko paleto, za gornjo aktivnost najprej še sami izdelate čopiče. Top ustvarjalno in zabavno. Začnite zjutraj, ker se tehle otroci zlepa ne naveličajo izdelovat in vam sicer zvečer ne bodo hoteli it spat! - Če vprašajo, kako, jim pokažite kar TALE NAVODILA S SLIKAMI.




4) Naredi sam - ledeni čaj!

Kako naredim sam: ledeni čaj

Je v bližini kamp parcele kak grm poprove mete, melise, kaj podobnega? Košek na plan, pa naj otroci pripravijo ledeni čaj. Takšen pravi, ne tistega "čaja" (=sladkane vode z aromo) iz plastenke. Slastna, zdrava in mrzla pijača - aktivnost pa ravno pravšnja za v kamp! Več v tej objavi.




5) DIY ribe 


Za tiste malčke, ki jim to še ne gre od rok, pa vaja za ribolov: ribe iz penaste gume. Škaf ali bazenček, če ga imate, tele ribice in cedilo. Mami, ti pa v miru popij kavico v tem času!




Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške