Naredi sam - dopolni slinček z žepkom

Po dveh letih trdega dela se je najljubši slinček našega malčka vdal času. Doma imamo veliko navadnih slinčkov, vendar pa so tisti z žepki zares veliko uporabnejši, saj ujamejo večino tega, kar bi do konca obroka sicer končalo pod mizo. Tako sem se lotila izdelave žepka k navadnemu, že obstoječemu slinčku.

Ker bo morda prišlo prav tudi drugim mamam, želim idejo deliti z vami.

Uporabila sem enega od slinčkov znamke Lässig, ki je na obeh zunanjih straneh bombažen, v sredini pa ima plast, ki ne prepušča tekočine.

 Takole navaden slinček spremeniš v slinček z žepkom:
slinček z žepkom - naredi sam
1) Potrebuješ:
- navaden bombažni slinček (po možnosti z neprepustno plastjo v sredini)
- kos nepremočljive tkanine ali kaj podobnega
- škarje, sukanec, šivalni stroj (ali šivanko :)

2) "žepek": Iz nepremočljivega materiala izreži kos v obliki črke D, ki naj bo enako velik kot spodnji rob slinčka (glej sliko 2). Zaobljeni del kosa naj bo odrezan tako, da bo enak zaobljenemu delu slinčka.*

3) Slinček položi na mizo tako, da bo prava stran gledala navzdol. Nato čezenj položi "žepek", in sicer prav tako s pravo stranjo navzdol (torej se kosa NE dotikata lice na lice). Nato zašij po rdeče označeni črti.

4) Samo še obrni žepek na drugo stran slinčka in imaš ga. Ker je prišit na zadnji (in ne sprednji) strani, žepek ves čas vleče malo narazen, kar pripomore k temu, da ulovi več drobtinic.


*Še to: če želiš še stabilnejši žepek, ga na zgornji (ravni) strani lahko obrobiš z robnim trakom - seveda preden ga našiješ na slinček. Sama tega nisem naredila, bom pa zagotovo naslednjič.

Naj povzamem: samo dvoje je treba narediti: izrezati kos v obliki črke D in nato tega prišiti na zadnji del slinčka. Poskusi, lahko je, hitro gre in brez posebnih stroškov.


Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške