Kača iz filca

Velikokrat že videno, pa vseeno se je malčki vsakič razveselijo: kača iz filca, uradno vaja za urjenje finomotorike (zapenjanje gumbov), neuradno tudi pisana igrača za dirjanje po sobi. Naredite tudi svojim otrokom kakšno, ali še bolje, dve. Super za hitro, doma narejeno darilo za malčke! Tule boste našli kratka navodila s slikami, tudi za tiste, ki sicer SPLOH ne šivate.

kača za učenje zapenjanja gumbov - naredi sam




Vsake toliko časa naredim kakšno za darilo malčkom, všeč mi je, ker je tako lepo pisana. Bi jo tudi vi naredili? - Res preprosto. Potrebujete:
  • gumb
  • trak
  • nekaj kosov debelejšega* filca v različnih barvah

Posebnih navodil ni treba, ne? A da je? No, prav:


KAKO NAREDIM:


1) Na en konec traku našijte gumb...


2)... na drugega pa majhen kos filca, da preprečite, da bi kosi med igro zdrsnili s traku:



3) Barvaste kose filca narežite v oblike po želji (na sliki so kvadrati) in na sredini vsakega kosa izrežite gumbnico. To je to.



MATERIAL:

*Naknadno dodano:
Sanjin komentar (natrosila je še kup čudovitih idej za izdelke iz filca, poglejte pod tole objavo) me je spomnil, da sem pomembno malenkost izpustila: namreč podatek, da sem uporabila debelejši, 3-milimetrski filc in ne običajnega 1,5-milimetrskega. Sicer se malo težje reže, ampak zato se gumbnica tudi ob vztrajnejši uporabi ne raztegne oz. deformira. Pomembno.

Shrani za drugič:

Naredi sam - otroške igrače in doma narejeno darilo, navodila s slikami najdeš pri Zeleni hiški.


lp :-)




Damjana
Naroči se na nove objave Zelene hiške

MORDA VAM BO VŠEČ TUDI:

sestavljanka iz filca za otroke