Slinček - rutka - naredi sam

Tu vas čaka BREZPLAČEN KROJ za otroški slinček - rutico z navodili, kako na enostaven način izdelate slinček za dojenčka ali malčka. Navodila pa so po korakih in s slikami, zato je to odličen šiviljski projekt za začetnice. Poglejte!

slinček za malčke - sešij samKoristen kos opreme za dojenčke in malčke - slinček. In ko jih potrebujete res veliko, je fino, če ni treba prav vseh kupiti, kajne? Če vas zanima, kako bi jih sešili sami, ste na pravem mestu.
Slinčkov je na voljo v nešteto variantah, materialih in oblikah, tudi sama sem jih preizkusila kar precej precej več slinčkov kot na tej sliki). Prejšnji teden sem jih spet nekaj sešila, najenostavnejših doslej. Takšen slinček res ne vzame veliko časa, pa tudi enostavno ga je sešiti. Morda tale navodila tudi komu od vas prihranijo nekaj evrov.

Kje najdem brezplačni kroj?


Kroj sem vam pripravila na tej povezavi:


 POPRAVEK: tistega starega kroja nisem posodobila že lep čas - tale ima dve velikosti in je novejši:

https://shop.applegreencottage.com/catalogue/my-best-bandana-bib-pattern-for-toddlers_19/
Le prijaviti se boste morali v trgovino pred naročilom, kroj je pa brezplačen.

Navodila za šivanje pa ostajajo enaka kot pri starem kroju:

NAVODILA: KAKO SEŠIJEM OTROŠKI SLINČEK

1) Potrebujete dve plasti bombažnega blaga, zabavneje je, če sta različna. Po kroju izrežite po en kos vsakega. Izberite čim mehkejše blago:slinček za malčke - sešij sam

2) Položite obe plasti z licem na lice in obšijte ob robu skoraj cel slinček, le na sredini enega od obeh ravnih robov pustite nekaj cm veliko odprtino (kot označeno na kroju), da boste slinček obrnili od znotraj navzven na lice blaga:

slinček za malčke - sešij sam

3) Ko je rob obšit, obrežite vogale skoraj čisto do šiva, da jih boste lažje oblikovali, ko jih boste obračali:

slinček za malčke - sešij sam

4) Slinček obrnite od znotraj navzven in zalikajte, tudi odprtino.
Če utegnete, še z zunanje strani obšijte cel slinček - okrog in okrog, da bo rob lepši. Če se mudi, ta korak (ponovno obšivanje) lahko izpustite in zašijete le odprtino.

slinček za malčke - navodila za šivanje


5) Na oba kraka dodajte še pritiskače ali našijte dva koščka sprijemalnih "ježkov". Narejeno!

slinček za malčke - šivanje po korakih

Še namig: če želite, lahko kot spodnjo plast uporabite kako debelejše (a mehko!) blago, lahko flanela ali frotir. Šivanje ne bo tako zelo ekspresno, bo pa zato slinček vpojnejši. Poskusite lahko tudi z dodatno vmesno plastjo. Sama sem doslej naredila tudi nekaj triplastnih, a se mi zdi, da ni bistvene razlike pri vpojnosti, izdelovanje pa traja malo dlje.

 Skratka, gornje je zelo enostavna varianta slinčka, ki prihrani tudi nekaj evrov. Poskusite :)


Damjana
Naroči se na nove objave Zelene hiške


Naredi sama- darilo za dojenčka


4 komentarji:

 1. Super!!! Takšni slinčki bodo prišli prav tudi v prihajajočih vetrovnih/mrzlih dneh, namesto rutice ali tankega šalčka. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Saj, saj! In zato jih kar ne morem nehat šivat. Pa še tako hitro so narejeni - se mi je že zgodilo, da sem kar enega sproti sešila, ko sem opazila, da zmanjkuje čistih in da bi enega morala na hitro oprat...(huh, tega najbrž ni dobr javno priznat ;)

   Izbriši
 2. Hvala za kroj! Mi jih že tudi uporabljamo (kupljene), pa ne bi bilo slabo porabit nekaj nakopičenega blaga :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Sem vesela, da ti bo kroj koristil. Pa veselo šivanje :)

   Izbriši