Senzorična škatla - kmetija in domišljijska igra

Poleg bagrov se spomladi na veselje našega malčka vsepovsod prikažejo traktorji. V kombinaciji z blatom so bili odličen povod za novo domišljijsko in senzorično igro - kmetija spomladi. Morda še kateri od vaših otrok dobi podobno idejo - poglejte!


(Pa naj še pošteno priznam, da je mama je pri pripravi tele senzorične škatle uživala vsaj toliko kot nato otrok pri igri ;)

senzorična igra kmetija

POTREBUJETE:


senzorična igra kmetija
  • veliko posodo z ravnim dnom (pekač? plastično škatlo?)
  • pesek, zemljo, vodo, slamo, lahko nekaj šopov trave (sveže ali posušene, čisto vseeno je), nekaj drobnega kamenja
  • lahko še rjav plastelin za del površine
  • lahko nekaj zrn koruze, fižola,...
  • nekaj figuric domačih živali po lastnem izboru (in kar je pri roki)
  • ostalo po želji
  • prav pride kakšna nepremočljiva podlaga ali brisača

Naj se igra začne!

senzorična igra kmetija - otroška igra


Majhna plitva skledica z vodo in kamenčki se je prelevila v ribnik. Pa ne za dolgo. Kmalu je postala pralnica za blatne traktorje :)

Del tal lahko pokrijete tudi s plastelinom, da malček lahko preizkusi tudi odtise živali. V naši škatli preprosto ni bilo prostora. No, pa saj kaj lahko ostane tudi za drugič, kajne? (do takrat pa si oglejte, kako je to pripravila Sanja pri Žogicah in kravatah - odtisi živali v plastelinu.)


senzorična igra kmetija - otroška igra

Nekaj zrn koruze, slama in zemlja pri pujsih. Posodica je iz modelirne mase. Če imate dovolj prostora, lahko dodate kar kakšen del kartona od jajc, se v trenutku prelevijo v luštne posodice za hrano.

Pri domišljijski igri veliko naredi prisotnost nekaj živali, da kmetija oživi, pa traktor, ki "orje" prav po pomladansko razmočeno zemljo.

senzorična igra kmetija - otroška igra


Malček je namreč zemljo z veseljem škropil z vodo, da je počasi nastala pristna blatna mlakuža, prav takšna, kot mora biti pri pujsih in na njivi, ko traktor orje :)

senzorična igra kmetija - otroška igra


Kot je mogoče videti s fotografij, tile pujsi ne izgledajo čisto prav kot pujsi (enkrat sem se jih lotila iz ostankov Lumpi modelirne mase) - ampak malega to ni niti malo motilo. Če rečemo, da je pujs, je pujs, kajne? ;)

Uživajte, pa če se boste podobne senzorične škatle lotili kar sredi stanovanja, podložite kako rjuho ali veliko brisačo, ali še bolje, kar nepremočljivo podlago. Vam bo prišla prav, da si prihranite čiščenje :)

vrt spomladi in otroci - mini vrtiček na balkonu



Pujsa sta na koncu našla nov dom v našem mini vrtičku (beri: v navadnem koritu na balkonski ograji), kamor je malček pred dnevi posadil svojo prvo solato... Zalivanje bo tako še bolj zabavno ;)



Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške




MORDA VAS BO ZANIMALO TUDI: