Čopiči iz naravnih materialov {Naredi sam}

Preprosto, zabavno in zastonj si lahko izdelate prikupne domače čopiče - iz naravnih materialov. Otroci jih bodo veseli, vi pa mogoče še bolj!Čopiče lahko izdelamo iz ogromno različnih materialov. Mislim pa, da jih ni čez čopiče iz borovih iglic. Kateri bodo pa vam najljubši? Poglejte in izberite! (Kratka slikovna navodila so pa samo kot vodilo, boste videli, da gre kar samo od sebe!)

Preprosto, zabavno in zastonj si lahko izdelate prikupne domače čopiče - iz naravnih materialov. Otroci jih bodo veseli, vi pa mogoče še bolj!POTREBUJETE:


  • nekaj vejic za držala
  • vrvico, močnejši sukanec, volno ali rafijo
  • material za ščetine čopiča (borove iglice, vejice smreke, cprese, itd)
  • lahko tudi: elastično gumicoPreprosto, zabavno in zastonj si lahko izdelate prikupne domače čopiče - iz naravnih materialov. Otroci jih bodo veseli, vi pa mogoče še bolj!KAKO NAREDIM - čopiči iz naravnih materialov: 


1) Ko ste nabrali vejice in gradivo za ščetine, jih razporedite na podlago. "Ščetine" razporedite okoli vejice ("držala") in jih sproti pritrjujte tako, da vežete okoli rafijo (ali vrvico):Preprosto, zabavno in zastonj si lahko izdelate prikupne domače čopiče - iz naravnih materialov. Otroci jih bodo veseli, vi pa mogoče še bolj!

V POMOČ: Manjši otroci bodo pri tem verjetno potrebovali pomoč. Lažje jim bo, če pred vezanjem z rafijo okoli ščetin poveznete elastiko, ki bo material začasno zadržala na mestu. POTEM pa lahko mirno pustite, da otrok po mili volji veže in ovija trak/rafijo/vrvico okrog. Bo lažje :)


3) Ko je rafija dovolj ovita, jo trdno zavežete in odrežete odvečen del, ki visi stran.


Preprosto, zabavno in zastonj si lahko izdelate prikupne domače čopiče - iz naravnih materialov. Otroci jih bodo veseli, vi pa mogoče še bolj!4) Pravkar ste si izdelali svoj lasten čopič! Dobra vzpodbuda otrokom za ustvarjanje, kajne?


Preprosto, zabavno in zastonj si lahko izdelate prikupne domače čopiče - iz naravnih materialov. Otroci jih bodo veseli, vi pa mogoče še bolj!

Čopiči iz naravnih materialov. Naredi sam, otroško ustvarjanje.Vsak čopič bo unikaten, z vsakim bodo nastajali novi, drugačni vzorci. Več različnih čopičev - več različnih tekstur. Ni ga čez izkustveno učenje, ne? Še posebej, če je to tako zabavno!


Čopiči iz naravnih materialov. Naredi sam, otroško ustvarjanje.

Čopiči iz naravnih materialov. Naredi sam, otroško ustvarjanje.


Še to: če se že spravljate delat čopiče iz kakšnih trajnejših materialov, recimo borovih iglic (te ne bodo odpadle tako hitro!), se vam jih splača narediti nekaj še na zalogo. Otroci bodo zagotovo spet in spet ustvarjati z njimi (vsaj pri nas je tako), meni pa niti na pamet ne pade, da bi jih po končani igri čistila. Veliko hitreje naredim novega, prej, kot pa uporabljenega očistim. (Prihranimo si delo, ne?)
Čopiči iz naravnih materialov. Naredi sam, otroško ustvarjanje.

Čopiči iz naravnih materialov. Naredi sam, otroško ustvarjanje.


Ustvarjalna igra...Avtorji barvitih izdelkov v tej objavi: naš malček in njegovi dve sestrični. (Lepo sta ga vodili, punci!)


Čopiči iz naravnih materialov. Naredi sam, otroško ustvarjanje.


Hkrati pa lahko tudi čudovita vaja v mešanju barv! Če želite več o mešanju barv, si lahko pogledate tale otroški eksperiment, objavo o barvah, ki se same sprehodijo ena do druge ;)


Čopiči iz naravnih materialov. Naredi sam, otroško ustvarjanje.Čopiči iz naravnih materialov. Naredi sam, otroško ustvarjanje.

Za ure in ure zabave! In ja, prav vidite, naša paleta za mešanje barv je bil tokrat kar krožnik. Če boste imeli poleti kaj več časa, pa si lahko v naravi naberete tudi takšne "morske" slikarske palete (klik)
Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške

MORDA VAM BO VŠEČ TUDI:

Pripravite vse za svoj mini vrtiček - sejanje semen v jajčne lupine. Ljubko, pa tudi denarnici in naravi prijazno! Vas zanima, kako?

Ni komentarjev:

Objavite komentar