Privleci na dan 2 skledi.
SKLEDA 1: nekaj minut stepaj 5 beljakov, cilj je bela, trdna tekstura. Tam nekje na sredi stepanja lahko dodaš majčkeno sladkorja, bo šlo lažje.
SKLEDA 2: zmešaj
5 rumenjakov
+ 2 (lahko več, lahko manj) zvrhani veliki žlici sladkorja
+ pecilni prašek (veliiiko manj kot eno vrečko. manj kot pol vrečke. tako se izogneš ščemenju na jeziku, kadar poješ veliko preveč ;)
+ če želiš, nekaj vanilijeve arome ali vanilijevega sladkorja
Mešaj, da vse postane svetlejše rumene barve in kremasto.
Nato dodaj 5 zvrhanih velikih žlic moke in vsebino SKLEDE 1 in vse lepo nežno premešaj med seboj. Kar s kuhalnico - raje kot z mešalnikom. Tako dela moja mami, ki je kuharica, in ji pri sladicah že od malega neomajno zaupam.
Zlij v pekač, ki naj nato kake pol ure prebiva v pečici pri 180 C (ali več ali manj, no. vedno pozabim meriti čas..). In ko si že pri delu, stepi še nekaj sladke smetane in jo postavi v hladilnik. Ko bo biskvit hladen, jo lahko razmažeš po njem.
Nikoli se nisem obremenjevala z natančnim merjenjem količin, pa se večinoma čisto lepo izide :) Ampak kot rečeno, mogoče bo še najbolje, da biskvit narediš kar po svojem preverjenem receptu. Bom čisto razumela :)
Zdaj pa nazaj k zabavnejšemu delu peke, prav?
Ni komentarjev:
Objavite komentar