Mavrični kamenčki in črke


Še ena zabavna dejavnost za otroke: barvanje kamenčkov z vodenimi barvami. Ni potrebno veliko priprav, pa tudi čiščenja ne  ;)
Potrebujete vodene barvice, vodo, čopič ali dva, kamenčkov je pa tako ali tako povsod dovolj. Potem, ko se barva na kamenčkih posuši, iz njih lahko sestavljate črke.

pisani kamenčki

Začela sva skupaj z malčkom, a je M kmalu odjadral z mislimi in rokami k drugi dejavnosti. Pa mi je bilo tole packanje tako všeč, da sem nadaljevala kar sama. Ko sem omenila, da lahko iz kamenčkov sestaviva črke, je spet pokazal zanimanje.
Nastal je pisan A in nato še bolj pisan M. Črk nisem fotografirala, a saj si lahko predstavljate. Malo pozneje je eden njegovih prijateljev dobil čudovito modro črko T.

barvamo kamne

Saj vemo, da črke dveletnikom praviloma ne pomenijo še ničesar. Pravzaprav gre bolj za sestavljanje, zlahka bi iz kamenčkov sestavljali kroge, kvadrate ali kaj drugega (tovornjak, zagotovo!) Poskusite!

pisani kamenčki in vodene barvice

Če pa se vaši otroci ravno učijo brati in pisati, pa lahko uporabite dejavnost kot uvod v novo šolsko leto. Začetek šole bo tako zabavnejši!


Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške