Naredi sam: sestavljanka iz filca - ideje za igro

Enostavna, toda prikupna dejavnost za malčke, ki jo pripravite čisto na hitro: naredimo sestavljanko iz filca. Tako lahko, da bi bilo škoda ne poskusiti. Takole:


Potrebujete nekaj manjših kosov filca in enega večjega, ki bo služil kot podlaga:
  • izrežite kose za avto, pri tem uporabite različne barve filca za: kolesa, šasijo, luči, po željji tudi druge kose, recimo šipe (ali karkoli bi pač želeli izdelati),
  • pritrdite večji kos, ki bo služil kot podlaga, na steno ali vrata omare,
  • vprašajte malčka, če bi želel sestaviti avto - in igra se lahko prične!

Dobro je, če število koščkov sestavljanke prilagodite malčkovim zmožnostim - bolje je začeti z manj kosi in nato povečevati kompleksnost. In manjši, kot so koščki, več finomotorične spretnosti zahteva igra. Zato lahko pričnete z večjimi kosi, tem pa pozneje dodajate še manjše.
Če pa so otroci malo večji, lahko že pomagajo pri izrezovanju ali celo izdelajo svojo sestavljanko.
 
Našega malčka hiška ne zanima, avto pa zelo rad sestavlja in razstavlja.

Nekajkrat me je zmotilo, da je sestavljanko razdrto pustil na tleh. Pa se mi je končno posvetilo, da (spet ;) delam nekaj narobe. Sestavljanko sem potem zvečer pospravila sama, toda "drugače" - karoserijo avta obrnjeno na glavo in kolesa nekje ob strani, luči pa v kot.

Jutranji odgovor: "Huuuu, mami! NI plav!"

Od takrat dalje malček posamezne kose sestavljanke pospravlja na svoje mesto kar sam. (Najbrž se ne more zanesti na mamo, ki postavlja kose narobe ;)



Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške