Sadje tako in drugače - s predlogo za tiskanje

Občasno med klepetom s kakšno mamo izvem, da njen malček bojkotira sadje. Takole, tole je za vas, mame malih ne-bom-sadja-jedcev: brezplačne predloge za tisk. Znabiti, da bo še zabavno!

Mimogrede: karte, ki jih natisnete s spodnje povezave, bodo otroku pomagale pri vaji prirejanja ena na ena (iskanje parov, več o tem je napisala Mateja pri Mali šoli)... Še najbolj bo ustrezal najmlajšim, saj je na današnji predlogi samo 6 parov. Pa ji recimo ZAČETNI paket, saj se bo zbirka v bodoče še povečevala.
Opazili boste, da sem izbrala fotografije sadja, ne risb. In to namenoma, vendar več o tem kdaj drugič. Zdajle vas povabim, da...

...kliknete na spodnjo sliko, da dobite svojo brezplačno PREDLOGO v PDF obliki:

https://drive.google.com/file/d/0B9j9YpMkKJV0OFpwcHVrX190amM/view?usp=sharing
Navodilo:
  • Odprite PDF dokument s klikom na gornjo sliko.
  • Natisnite stran na trši papir.
  • Razrežite posamezne karte po označenih črtah
  • Če pa nimate pri roki tršega papirja, uporabite navadnega in nato posamezne kartice plastificirajte - bodo zdržale precej dlje.

Uporabite jih za igro spomin, za že omenjeno enostavno prirejanje, ... kar vam pač pade na pamet.

In ja, kot stranski učinek bi znala tovrstna igra pritegniti nazaj v Deželo sadja ;) Zato nekje na vidnem mestu le imejte pripravljeno skledico z vsaj eno takšno vrsto sadja, kot je na karticah. Tisto, za katero mislite, da bo šla še najraje v usta.

Bi napisala, da kar vse sadje razvrstite po skledicah in da naj iskanje parov poteka med kartico in resničnim sadežem, ampak je malo iluzorno pričakovat, da bodo vse vrste sadja na voljo, kajne? Ampak o, kako bi bilo to fino naredit že s 3 ali 4 kartami+4 kosi sadja!


 In še namig za naprej: takšnih brezplačnih predlog boste pri Zeleni hiški našli še, zbirka PREDLOG za tiskanje SE BO RAZŠIRILA, tako da ne bo ostalo zgolj pri temle listu. Nekaj jih imam že pripravljenih ;) Če se slučajno sprašujete, ali se jih splača natisniti - iz tehle lahko nastane prav luštna zbirka kart za vsestransko uporabo, presojo pa seveda prepuščam vam...

In če imate kakšne posebne želje glede fotografij, ki bi jih radi videli tu ali bi jih bili malčki posebej veseli, povejte. Bom z veseljem prišla nasproti :)


Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške

DODANO: Na tejle povezavi dobite tudi predlogo ZELENJAVA (objavljena teden pozneje)