Novoletna jelka iz plastelina

Če imate otroke, vam bodo verjetno prav prišle takšne ideje za igro, ki ne vzamejo veliko časa za priprave. Čas okoli božiča in novega leta zna biti precej stresen in prenatrpan z delom, kajne? Takole, ena od idej za otroško igro, ki jo boste verjetno z lahkoto uresničili tudi v divjem decembrskem urniku, saj vam ne bo vzela veliko časa.

novoletna jelka iz plastelina - otroška igra

Takole:
  1. iz kepice zelenega plastelina oblikujte trikotnik (ni treba, da je popoln ;) in ga položite na ravno površino. (Jasno, da ga lahko oblikuje tudi otrok sam.)
  2. dodajte koščke drobnega materiala, kar je pač pri roki
  3. ponudite otroku to 'smrečico iz plastelina' in ga povabite, naj jo okrasi.
Doma sem imela koščke lesa z neke stare dekoracije. Dodala sem še drobne 2mm perlice s strgane ogrlice - ker so bile res drobne, nisem imela veliko upanja, da bodo naletele na zanimanje - pa sem se motila. Prav tiste  najdrobnejše so bile pravi hit ;) Pri igri z drobnimi delci seveda pazite na varnost otrok.
novoletna jelka iz plastelina - otroška igra

Ni se treba omejevati s perlicami ali posebnimi materiali. Imate doma kaj zrn koruze? Uporabite jih. Kaj pa kakšne kamenčke, nabrane na zadnjem sprehodu? Položite jih poleg plastelinske smrekce in naj se igra prične :)


novoletna jelka iz plastelina - otroška igra

Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške