Vrtiček na balkonu - za otroke

Vrtnarjenje na majhnem prostoru - tudi na čisto navadnem balkonu, je lahko zelo prijetna izkušnja, še posebej za malčke. No, za vas tudi, saj ne zahteva prav veliko dela, ker že prostor omeji obseg vrta ;) Poglejte!



Odkar smo od babice prinesli nekaj sadik solate, se je začelo: letos je na našem balkonu počasi začel nastajati miniaturni zelenjavni vrt.

Od takrat se je tu nabralo še nekaj košaric z zelišči, ki smo jih naredili iz odpadnih plastenk na delavnici v vrtcu, ki ga obiskuje naš malček - tu moram res pohvaliti naši vzgojiteljici, sta super! Fant je v vrtcu posadil svoj prvi fižol, pa peteršilj, pa drobnjak,... (In kar naenkrat pozna imena celega kupa zelišč, opisuje, kako se posadi vrtnine v lončke - to je dobil v vrtcu!)



Prav zabavno je, ni veliko dela, lahko ga je vzdrževati, na majhnem prostoru se veliko dogaja. Fotografije so izpred kakega meseca, rukolo smo porabili, zdaj zdaj bo solatka že godna za na krožnik (skoraj z vilicami v rokah jo že čakamo :)





Kaj imajo skupnega pujsi in naš "vrtiček"


Če pogledate čisto od blizu, boste v koritu s solato opazili dva pujska in posodico za vodo. Čisto za zabavo smo jih dodali, potem ko se je malček naigral naše senzorične škatle s "kmetijo" (tule je objava). 

Zalivanje je tako zabavnejše, saj malček vsakič nalije vodo ne le rastlinam, ampak tudi pujskoma ("da ne bosta žejna") - in tudi obe živali izdano stušira ("da ne bosta umazana"). Zalivanje rastlin ima tako dodaten element igre, pa tudi okrepi motivacijo - zalivanje vrta tudi po koncu začetnega navdušenja ostane otroku zanimivo opravilo...






Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške



MORDA VAM BO VŠEČ TUDI: