Barvanje školjk - ideje za ustvarjanje

Ste morda z morja tudi vi prinesli (preveč) školjk? Kako jih lahko uporabite za otroško ustvarjanje - pisana zabava zagotovljena! Proti koncu objave pa si oglejte še nekaj dodatnih idej za otroško ustvarjanje s školjkami...


ideje za otroško igro - poletje


POTREBUJETE:



ideje za otroško ustvarjanje poleti

Kot skoraj vedno je bil otrok navdušen nad barvanjem! Tokrat smo uporabili Ikeine barve MALA, ki so pralne, če pa boste želeli pobarvane školjke uporabiti v vodi, raje uporabite akrilne barve, ki so obstojne.  - Kot recimo senzorične posode/kopeli z vodo - luštno se je igrati ocean, še posebej v poletni vročini, preizkusite! Sanja pri Žogicah in kravatah je senzorično kopel recimo ponudila za Valentinovo - tule.


Kakšen je bil rezultat? Prijetno in barvito ustvarjanje, spretnost s prstki, na koncu pa smo na balkon odložili za cel pladenj pisanih umetniških ustvarjarij. Svojima sestričnama, ki sta naslednji dan prišli na obisk, je podaril vsaki po eno.


ideje za otroško ustvarjanje - poletje

Še nekaj idej, kako lahko UPORABITE pisano pobarvane školjke:

  • uporabite jih v poletno obarvani senzorični posodi/kopeli (našemu malčku bi bila oceanska senzorična posoda zagotovo neznansko všeč!)
  • uporabite školjke za igre s štetjem. Kakorkoli, lahko celo z uporabo navadne kocke s pikami, ali pa tiste velikanske kocke iz penaste gume, o kateri sem že pisala tule - če jo slučajno imate.
  • iz školjk naredite poletni kolaž
  • s školjkami lahko oblepite in tako okrasite kakšen dolgočasno enobarven okvir za slike 
  • ali pa v školjke pazljivo izvrtate drobne luknjice in jih obesite na vrvico nekje zunaj ali blizu okna - tako dobite lep in blagozvočen poletni okras...

In kaj od tega bi vam bilo najbolj všeč?

otroško ustvarjanje






Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške





MORDA VAM BO VŠEČ TUDI: