Biskvit - otroci v kuhinji

Človek bi komaj verjel: nekaj tako enostavnega, kot je peka navadnega biskvita, pa naredi toliko veselja v otroških očeh. Še posebej, če mame ne moti preveč, če kak delček rumenjaka ali smetane pristane na kuhinjskem pultu.  Ali kje drugje. :)

Otroci lahko pomagajo pri peki ali pa samo pri "krašenju", oboje bo zanje prava zabava.

Prvi korak - peka...

Predlagam, da sestavine pripraviš IN količine odmeriš vnaprej, saj bo tako delo prijetnejše in lažje.

Ne znam se natančno držati navodil pri receptih, ne pri sestavinah in še manj pri količinah - vem, včasih je rezultat takšne kuharije obupen. Ampak tale biskvit je tako enostaven, da ni mogoče zgrešiti - in ko delate z otroki, je najbolje slediti svojemu preverjenemu receptu (vsaka ga ima, zagotovo). Če pa bi kdo res rad videl mojo verzijo, pa je tule, ampak prosim, previdnost ni odveč ;)

biskvit - otroci v kuhinji

M je stepal beljake in nato še rumenjake. Precej dogajanja bo moralo biti prepuščeno domišljiji, ker mi je uspelo narediti samo eno fotografijo - preveč sem bila zaposlena s prestrezanjem  beljakov, medtem ko je M razbijal jajca v skledi... In s pogajanjem o količini zvrhanih žlic moke, ki jih je "bager" (=žlica v njegovih rokah) navdušeno zajemal in stresal v testo. V testu je nazadnje končal tudi ščep soli (brez škode), ker je bil M tega vajen iz prejšnjih kuharskih seans... In malce kokosove moke.
Čas peke biskvita lahko izrabite za čiščenje morebitnega kaosa na pultu, medtem ko bo malček verjetno tekal naokoli in se v tem času igral s čim drugim.

 

Drugi korak

... dodamo še srednjo plast - stepeno smetano in sadje. To je veliko bolj "čista" faza, tako da v temle delu lahko zares uživaš in narediš na desetine fotografij svojega nadobudnega slaščičarja, ko bo ta...

biskvit - otroci v kuhinji
... mazal stepeno smetano na spodnjo plast biskvita ...

biskvit s smetano in borovnicami - otroci v kuhinji
... dodajal borovnice, če bo želel... 

biskvit s smetano in borovnicami - otroci v kuhinji
... in še borovnic ...

biskvit s smetano in borovnicami - otroci v kuhinji
... in poskrbel za 'dekoracijo' na biskvitu ...


Izgled končega izdelka je čisto nepomemeben. Proces izdelave, delo je tisto, v čemer bo malček najbolj užival, in v občutku uspeha - "TO ZMOREM SAM", če mu le pomagamo. Poskusi!

Damjana