Človek bi komaj verjel: nekaj tako enostavnega, kot je peka navadnega biskvita, pa naredi toliko veselja v otroških očeh. Še posebej, če mame ne moti preveč, če kak delček rumenjaka ali smetane pristane na kuhinjskem pultu. Ali kje drugje. :)
Otroci lahko pomagajo pri peki ali pa samo pri "krašenju", oboje bo zanje prava zabava.
Prvi korak - peka...
Predlagam, da sestavine pripraviš IN količine odmeriš vnaprej, saj bo tako delo prijetnejše in lažje.
Ne znam se natančno držati navodil pri receptih, ne pri sestavinah in še manj pri količinah - vem, včasih je rezultat takšne kuharije obupen. Ampak tale biskvit je tako enostaven, da ni mogoče zgrešiti - in ko delate z otroki, je najbolje slediti svojemu preverjenemu receptu (vsaka ga ima, zagotovo). Če pa bi kdo res rad videl mojo verzijo, pa je tule, ampak prosim, previdnost ni odveč ;)
M
je stepal beljake in nato še rumenjake. Precej dogajanja bo moralo biti prepuščeno domišljiji, ker mi je uspelo narediti samo eno fotografijo - preveč sem bila zaposlena s prestrezanjem beljakov, medtem ko je M razbijal jajca v skledi... In s pogajanjem o količini zvrhanih žlic moke, ki jih je "bager" (=žlica v njegovih rokah) navdušeno zajemal in stresal v testo. V testu je nazadnje končal tudi ščep soli (brez škode), ker je bil M tega vajen iz prejšnjih kuharskih seans... In malce kokosove moke.
Čas peke biskvita lahko izrabite za čiščenje Drugi korak
... dodamo še srednjo plast - stepeno smetano in sadje. To je veliko bolj "čista" faza, tako da v temle delu lahko zares uživaš in narediš na desetine fotografij svojega nadobudnega slaščičarja, ko bo ta...
... mazal stepeno smetano na spodnjo plast biskvita ...
... dodajal borovnice, če bo želel...
... in še borovnic ...
... in poskrbel za 'dekoracijo' na biskvitu ...
Izgled končega izdelka je čisto nepomemeben. Proces izdelave, delo je tisto, v čemer bo malček najbolj užival, in v občutku uspeha - "TO ZMOREM SAM", če mu le pomagamo. Poskusi!
Damjana