Ko si v knjižnici izposodiš IGRAČO. Ideja za starše.

Tiste mamice z ljubljanskega konca - a veste, da nekatere ljubljanske knjižnice ponujajo izposojo otroških igrač na dom? 


Igroteke so na treh lokacijah: TULE.

 Sama sem zanje izvedela od prijateljice (hvala ;), pa smo preverili in preizkusili. Super je! Igrač je veliko, veliko pa je tudi izposojenih. Tako da če si želite priharaniti kako razočaranje, če bi ne imeli kake od tistih, ki bi jih z vsem srcem želeli preizkusiti, lahko igračo rezervirajte vnaprej - rezervacijo naredite enako, kot bi rezervirali knjigo.

Knjižnica dr. France Škerl - največja igroteka, obstaja menda že 25 let. Imajo okoli 1.800 različnih igrač za izposojo na dom.Če se prav spomnim, si lahko naenkrat izposodite po pet igrač. Kar je kar precej, kajne?
Knjižnica Bežigrad - odprta je bila februarja 2011 in šteje manjšo zbirko igrač (okoli 50), ki so namenjene predvsem najmlajšim uporabnikom. (omejitev: izposodite si lahko po eno igračo, ne več).
Knjižnica Škofljica . - tu najdete manjšo zbirko didaktičnih pripomočkov (okoli 50), predvsem kvalitetne lesene igrače.


Sama sem preizkusila prvo. Velik izbor, malo sreče pa potrebujete, da bodo ravno vaše najljubše na voljo za izposojo. Predlagam, da si ponudbo ogledate na spletu in kar vnaprej rezervirate igračo.

Pa uživajte v igri!

Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške

PA POGLEJTE ŠE:

http://zelena-hiska.blogspot.com/2015/04/igralnice-v-knjiznicah-otroci.html

2 komentarja:

  1. Res super zamisel in informacija! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super! Tudi jaz nisem vedela za to :) Hvala za idejo in informacijo! ;)

    OdgovoriIzbriši