Urejanje po velikosti - bagri in fantje

Kaj pa, ko bi se lotili matematike za malčke? Zveni strašansko resno, a v resnici ni. Samo izbirali bomo igrače in jih nato urejali po velikosti. Berite naprej, če bi vam prišla prav še kakšna ideja za dejavnosti z malčki. Čas je za igro!


urejanje po velikosti - malčki


Pri urejanju gre za zgodnje matematične dejavnosti, in ga lahko izvajamo skoraj z vsemi materiali (samo poglejte kakšno stran z Montessori vsebinami), malo pa ga lahko začinimo ali se poigramo tudi tako, da za urejanje recimo po velikosti uporabimo kar otrokove igrače- če so te njegove najljubše, še toliko bolje, bo motivacija še večja :) Izberite igrače, ki so si po funkciji ali izgledu sorodne (recimo razne žoge, plišaste igrače, ali plastične ladjice/čolne, itd).

Pri nas glede tega, katere igrače izbrati, ni bilo dileme: bagri, buldožerji, kopači. Pa smo poskusili.

"Tale je najmanjši," je pokazal s prstom na najmanjšega bagra.
"Tale je srednji."
Z največjim pa mi je pobegnil izpred objektiva. Ni bilo več časa za razglabljanje, moral je it delat.

Katere pa so najljubše igrače vaših malčkov? Bi jih lahko razvrstili po velikosti? Če ne, lahko poskusite z urejanjem po barvah. Ali po oblikah. Skoraj ni omejitev, poskusite. In če boste uporabili ravno otrokove najljubše igrače, bo verjetno še precej bolj navdušen nad sodelovanjem. ;)

Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške

2 komentarja:

  1. Super ideja! :) Mi pa lahko razvrščamo igračke dojenčke in punčke, imamo jih v najrazličnejših velikostih :) Razvrstili bi lahko tudi po tem, ali se oglaša, ima gibljive okončine, ali ima lase/barva las, hehe..;) Lušno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D A tako je potemtakem to, če imaš punco? (Nimam pojma, sami fantje naokrog, in sem se doslej dodobra poučila samo o bagrih in avtkih ;) Hvala za komentar in lepo zimo še naprej!

      Izbriši