Otroški prigrizek pred večerjo? - PREPROST TRIK.

Tik pred večerjo se otrok oglasi: "Mami, jaz bi jedel. Kaj sladkega!"
Vam zveni poznano? Tudi meni :) Če vas zanima, berite naprej.


Prigrizki pred obrokom znajo biti kar vroča tema pogajanj, kajne? Če popustimo, seveda ni ok, ker mali še prehitro pogruntajo, da če jim uspe enkrat, bo uspelo ponovno. Zato se tega izogibam ko hudič križa. Ker seveda z večerjo ni nič, če malček dobi posladek vnaprej... Je pa tudi res, da so otroci in še posebej malčki lahko takrat, recimo uro pred večerjo, zares lačni in jih nočemo kar tako mučiti z lakoto, da počaka cele (dooooolge!) pol ure, da je večerja nared. Ali kolikor časa pač je zanjo potrebnega.
 
 Takole, na dan z besedo: ena domislica, ki ni zrasla na mojem zelniku (sem brala enkrat en članek, pa ne vem več, kje), jo pa z veseljem kopiram in DELUJE!!!
Na mizi naj bo lep čas pred večerjo pripravljen zdrav prigrizek. To je vse. Enostavno, ne?

Kar tako, kuhana zelenjava, ali skledica s sadjem, ali kaj drugega z bolj zdravega dela prehranske lestvice. Tako bo v primeru lakote otrok lahko vsaj za silo napolnil najbolj lačen del želodčka...


Edina zahtevnejša stvar pri tem je ta, da mora biti prigrizek ZARES pripravljen vnaprej, torej že preden se jamranje o lakoti prične. Ampak ko se tega enkrat navadiš, je čisto preprosto. In vsakič naslednjič je lažje. Sicer pa, saj narezati jabolko niti ni tako zamudno, ne?



 Včasih, če se mi ljubi, mu na krožnik sestavine naložim tako, da nastane kaj zanimivejšega - navadno kar kaka hiška. Ali možic. (bagra še nisem, ampak bi bil zagotovo prava uspešnica) Potem se je zabavneje odločati, ali bi najprej pojedel okna ali vrata. In kaj se zgodi, če najprej poješ stene - se streha zvrne ali ne? No, popolnoma odvisno od tega, koliko imate pač v tistem trenutku energije. Pri nas prigrizek z otrokom pogosto pripraviva skupaj. Še posebej sadje.



Pa vi, kakšne trike uporabljate za izogibanje ta nezdravim prigrizkom tik pred večerjo? Povejte, take informacije morajo krožit :)


Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške


Še ena objava, kako otroka privabiti v 'deželo sadja', če ni ravno ljubitelj. Mogoče bo katero zanimala - tule:
http://zelena-hiska.blogspot.com/2014/11/brezplacna-predloga-natisni-si-sadje.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar