Senzorična škatla - gozd - in domišljijska igra

Ja, ko sredi sprehoda po Golovcu opaziš kupe drobnega smrečja in lubja, ker traktorji še vedno čistijo gozd in z vseh koncev vlečejo debla (še od lanskega žledu!), morda na plan pokuka kakšna ideja (skupaj z očitno nabiralniško žilico). Tole sem zadnjič privlekla vse nesnažno in še dišeče po svežem v stanovanje. Gozdne zaklade!

domišljijska igra



Najprej par vejic smrečja (za gozd in skrivališča), pa nekaj kosov lubja. (za hrib), pa palica in nekaj drobnih vejic (za drevesa in mostove), nekaj mahu (za travo, ne?)

naravni materiali za igro


Uporabite plitvo škatlo, jaz sem kar tisto, v kateri se sicer igramo z rižem.

Za domišljijsko igro bi bile tule najbolj prikladne gozdne živalice. Če jih imate ravno pri roki, krasno. Če ne, nič hudega: ja, pri nas je trenutno največ dinozavrov. Pa je malček izdelal - pragozd za dinozavre.

otroci

Jupi, igra se začenja!


Malček je dodal pravo pravcato zgodbo. O tem, kako so dinozavri prihajali v gozd, se spoznavali, eden se je izgubil in so ga šli dinozavrski prijatelji iskat. Drugi je padel z mostu in ga je bilo treba potegnit ven (spet dinozavrski prijatelji). Skratka, še dobro, da je bilo dinozavrov toliko, saj je ves čas potekala kakšna reševalna akcija in na koncu jih je bilo v škatli že več kot smrečja :)

zelena hiška in otroci


Prahu in drobnih delcev je po koncu igre kar precej, če jih ne otresete že prej (nap, mi ni padlo na misel). Zato je mogoče dobro podložiti kako staro rjuho, pa jo potem samo otresete in se izognete sesalcu. (Pri nas smo jo prvo leto dajali pod senzorično škatlo z rižem, tukaj, in je res koristila...)

senzorična škatla


Samo ideja, seveda. Naredite si po svoje. Je pa zagotovo veliko zabavneje, če nabiralno akcijo materiala izvedete na kakšnem potepu po gozdu SKUPAJ z malčkom! Ob tem vam bo morda v pomoč tudi tale objava:

preživljanje prostega časa v naravi



Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške