5 preprostih in zabavnih dejavnosti za otroke ...doma

Za tokrat sem prebrskala po spletnem dnevniku in poiskala 5 dejavnosti, ki bodo zaposlile vašega malčka pri igri, pa od staršev ne zahtevajo veliko priprave. Včasih si moramo malo olajšati življenje, kajne?


5 preprostih in zabavnih dejavnosti za otroke





1. Cesta iz pleskarskega traku



otroška igra - cesta iz pleskarskega traku

Preizkusite tole preprosto idejo - gre za eno od mojih prvih objav na spletnem dnevniku. Je sicer v angleščini, ampak že slika sama pove vse, ni treba niti brati (no, razen če vas zanima, zakaj nisem uporabila škarij za lepše robove 'ceste'...)

Potrebovali boste zanemarljivo malo časa za pripravo: kakšno minuto ali dve, da prilepite pleskarski trak na tla. Natančnost ni potrebna, malček bo užival v vsaki, še tako nepravilni obliki "ceste"!


2. Stolp iz lončkov


ideje za igro - stolp iz lončkov


Ena od najpreprostejših iger za malčke - naj zgradijo stolp iz lončkov!


3. Kača iz filca


otroška igra - fina motorika

Barvito kačo iz filca boste naredili v res kratkem času - navodila za izdelavo so TUKAJ. Zanjo ne potrebujete šiviljskega znanja, no, en gumb boste morali prišiti, več pa ne. Je ena od najpriljubljenejših igrač pri malčkih, ob katerih se skozi igro učijo drobnogibalnih spretnosti (zapenjanje gumbov!).
Če vaš malček ni več tako majhen, boste potrebovali nekaj več kvadratov (naša 'kača' jih ima 5, doslej je bilo dovolj).

4. Posoda z rižem, bagrom in nekaj skledicami


otroška igra senzorična posoda


 Res je, tale dejavnost ni čisto brez nevarnosti, da bo treba na koncu pospravljati, če vaš malček ni vajen igre z rižem v hiši, ampak ko je takooo zabavna! Če vas skrbi, kje bo končal riž, pod posodo z rižem - še pred pričetkom igre - preprosto podložite staro rjuho. (Pri nas smo rjuho podlagali samo prvo leto, zdaj niti ni več potrebno... )

5. PRETIKANKA - igra s penasto gumo in kosmatimi žičkami


otroška igra - pretikanka


Še ena v nizu idej za otroke: pretikanka, ki jo naredite sami. Poglejte si preprosta navodila, kako jih naredite sami in katere materiale potrebujete. Narejeno je na hitro, uporabno pa velikokrat.


Upam, da boste vsaj nekaj od teh idej lahko uporabili doma. Ali pa je katera od njih morda že med najljubšimi dejavnostmi vašega malčka?




Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške



MORDA VAM BO VŠEČ TUDI:


1 komentar:

  1. Tole je pa res krasen nabor zelo uporabnih in preprostih aktivnosti. Ne morem verjet, da prve še nismo preizkusili! :)

    OdgovoriIzbriši