Pinterest je super - toda (še) ne v slovenščini?

Za tiste dni, ko se vam ne ljubi brati v angleščini.

Koliko prijateljic mi je že reklo, da zadnje čase ideje iščejo ne več z brskanjem po googlu, ampak kar po Pinterestu? En cel kup. Vse se pa strinjajo, da je sicer "gor vse angleško" in da ne najdejo veliko idej, če iščejo v slovenščini.

Kar je res.

Pinterest je super - Kaj pa v slovenščini?

Tudi jaz sem odprla svoj Pinterest račun, že precej nazaj. In pripenjam, kot velika večina sveta, slikce z večinoma angleških strani in s povezavami na angleška besedila. Seveda.

Načeloma s tem seveda ni nič narobe, saj smo večinoma vajene iskat v angleščini. Še posebej, če želiš samo pogledati slike. Kaj pa, ko iščeš navodila, napotke, kaj več? In bi enkrat za spremembo želela iz udobnega naslonjača udobno prebirati po domače? Sama sem anglistka, tako da mi je za lastno rabo bolj ali manj vseeno, ali je angleško ali slovensko. Vem pa, da z vsemi ni tako.

No, in kaj, če bi moja blogerska malenkost vsaj malce prispevala k povečanju števila slik, ki vodijo do napotkov in opisov v slovenskem jeziku? Tako, za udobje uporabnic. Saj me nič ne stane, še celo reklama je, mar ne? :)

Tako sem se končno še kot "Zelena hiška" prijavila na Pinterest in odslej bom, obljubim, tam objavljala tudi slike z opisi v slovenščini. Vodijo na strani-bloge v slovenskem jeziku. Tule jih je že nekaj za pokušino, z različnih slovenskih blogov (mojega IN drugih) so zbrane na tejle tabli: Pinterest - Otroška igra in ustvarjanje

Pinterest tabla - otroška igra in ustvarjanje - s slovenskih blogov
KLIK SEM te pelje na "Otroška igra in ustvarjanje" na Pinterestu
 Če vam je všeč, lahko to tablo na Pinterestu občasno obiščete za nove ideje - ali celo postanete sledilec. No, sledilka. :) Skratka, naj vsaka najde kako luštno idejo zase. No, za svojega malčka.

Kot sem rekla na začetku: za tiste dni, ko se vam ne ljubi brati v angleščini.
lp :-)


Damjana



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moram omeniti, da so se nekatere od blogerk že pridno lotile Pinteresta in so objavile že nekaj svojih fotografij po posameznih svojih Pinterest računih - ta zbirna tabla naj bi služila kot dodatna podpora tudi njim. Lažje je najti, če so ideje na enem kupu, se mi zdi, zato še JAVNO POVABILO - draga blogerka, če v svojem spletnem dnevniku pišeš o otroških dejavnostih v slovenskem jeziku, dobrodošla. Če želiš, se mi lahko pridružiš pri pinnanju... ehm, pripenjanju.  Dobre ideje je treba deliti, tudi v slovenščini :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 komentarjev:

  1. Ne gre samo za udobje domačega jezika (kar je sicer zelo pomembno, sploh za že tako utrujene mamice). Sama imam pogosto težave, ker ne poznam določenih stvari oz. rabim kar nekaj časa, da ugotovim, kaj je kaj. Tako kot mi, ki radi npr. pišemo o Mekolu, ne povemo pa, da je to običajno lepilo za les. Pa tudi sicer, nekaj je bolj dostopno drugod, nekaj tukaj... Svet res postaja globalna vas, a to nas lahko tako ali drugače stane (najmanj drage poštnine :P ). Super, hvala, da si začela :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sanja, imaš popolnoma prav in sem vesela, da si opozorila na ta vidik. Ja, kar pomembno, tudi jaz sem lep čas rabila, da sem pogruntala, kaj je Modge Podge :D In kup angleške terminologije tudi še čaka na 'ukrotitev', tudi pri meni (veš, o čem govorim ;)

      Izbriši
    2. Hehe :) Veš kaj sem se spomnila :) Moj svak je pri trinajstih letih iz Nemčije naročil bio koruzni škrob, ker si ni znal prevesti oziroma ni vedel, da je to pravzaprav Gustin :) Seveda je bral tuja navodila :P Pa ni bilo tako slabo, sva ga potem dobila za poročno darilo :P (itak je rabil samo par žlic :P )

      Izbriši
    3. PA V KATERI TRGOVINI SE KAJ DOBI, to se mi zdi strašno pomembno :)

      Izbriši
    4. Podpišem. Res je, veliko lažje se lotiš nečesa, če veš, da material dobiš nekje blizu (in da ni treba ravno prek ebay-a naročat...)

      Izbriši