Otroci v kuhinji: 7 blogerk - 7 odličnih idej

Zabava se začenja - v kuhinji! 

Tokrat bi vam predstavila nekaj čudovitih idej z blogov slovenskih mamic za ustvarjanje z malčki v kuhinji. Ravno pravi čas, da si izberete svojo aktivnost: 

 

Otroci v kuhinji - 7 blogerk in 7 odličnih idej

Pa pojdimo lepo po vrsti:

Sandra pri Navihančkih je s svojo malčico naredila tako slastne kokosove rezine, da nas je kar nekaj preizkusilo njen recept. Pri nas tile domači bountiji niso niti dočakali večera... (mljask).
http://navihancki.si/domaci-bounty/
NAVIHANČKI: slastne kokosove rezine

Kadar Sanja pri Žogicah in kravatah peče torto s svojim triletnikom, si mora priskrbeti dodatno količino breskev. ;) Zakaj, si preberite tukaj - dodala je tudi recept in nekaj koristnih napotkov!
http://zogiceinkravate.blogspot.com/2014/04/peka-torte-s-triletnikom.html
ŽOGICE IN KRAVATE: peka torte s triletnikom

Pri Hiški Drobižka boste izvedeli, kako njihova malčica na čisto enostaven način naredi domače maslo. Priskrbite si okrogel, čist kamenček in nato poglejte k njej za več navodil.
http://hiskadrobizka.blogspot.com/2014/05/domace-maslo.html
HIŠKA DROBIŽKA: domače maslo

 Vključevanje otroka v vsakodnevna opravila je lahko prav zabavno, ne le koristno za njegov razvoj. Pri Mami-je-doma boste našli cel kup idej za aktivnosti v kuhinji, ki jih lahko izvajate z vašim malčkom. Od zajtrka do večerje!
http://mamijedoma.blogspot.com/2014/09/kuhinjske-aktivnosti.html
MAMI JE DOMA: raznolike aktivnosti v kuhinji

Otroci pri Varuški Živi so se zabavali pri peki jogurtovih kolačkov. Recept je priložen, pa tudi napotek, na kaj se je treba pripraviti ;)
http://www.varuska-ziva.si/pekli-smo-jogurtove-kolacke/
VARUŠKA ŽIVA: peka jogurtovih kolačkov

 Koristen in zabaven način vključevanja najmlajših otrok v pripravo hrane je predstavila tudi mamica pri Iz-malega-zraste-veliko, še posebej za takrat, ko otroka šele uvajate v kuhinjo. Pripravljala sta čisto pravo jesensko bučno juho, in olupki so se izkazali ze precej koristnejše, kot bi si mislili. ;)
http://malo-veliko.blogspot.com/2014/08/iz-loncka-v-loncek.html
IZ MALEGA ZRASTE VELIKO - bučna juha in olupki


 In kako gresta skupaj peka piškotov in matematika? V Mali šoli odlično! Rezulat je vedno slasten:)
http://mala-sola.si/2014/11/05/peka-piskotov-in-matematika/
MALA ŠOLA: peka piškotov in matematika



Toliko idej za razposajene in igrive malčke, da se bo kar težko odločiti in izbrati samo eno, kajne? Najbolje, da preizkusite kar vse! Pa sporočite, katera od kuhinjskih dogodivščin vam je bila najbolj všeč :)


Dober tek,


Damjana
Naroči se na nove objave Zelene hiške

2 komentarja:

  1. Še ena čudovita objava! Zelo lepo si združila in z besedami povezala vse objave :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Navihančki - če pa imate blogerke toliko idej! Tele kuhinjske so zelo uporabne, sploh zdaj, ko je do takrat, ko starši končno pridejo iz služb, že noč. In če ne 'moremo' ven iz stanovanja, je kuhinja pogosto še najboljša igralnica. Je pa res, da sem prav pri Navihančkih imela kar precejšnjo dilemo, kaj od sladkarij bi dala v objavo. (Sploh tale tvoj zadnji recept, za jabolčni čips, bomo kot kaže preizkusile vse mame, ki smo naletele nanj, hehe) ;) Damjana

      Izbriši