Otroci v kuhinji - naredimo piškote

Čas za piškotke! Pozna jesen je. Zunaj je premrzlo, da bi ostajali celo popoldne po igriščih, parkih in travnikih, zato je zdaj odličen čas za otroške dejavnosti v hiši. Malčki se neznansko razveselijo priložnosti, da pomagajo v kuhinji, pri pripravi taprave hrane. Še posebej, če gre za slaščice. In izrezovanje piškotov bo kot nalašč zanje. Bi poskusili?

 
peka piškotov skupaj z otroki

  Če pokažem, kako je šlo pri nas, vas morda navdušim, da tudi vi poskusite: pred kratkim sem naredila nekaj testa za piškote, takšnega, čisto enostavnega. Naš malček se mi je seveda takoj pridružil, rad dela z modelčki za piškote. Kaj boljšega kot pa delati prave! (Za razliko od tistih plastelinskih piškotov od zadnjič...) Iz predala je vzel svoj predpasnik, pomagala sem mu na stol in v roke je dobil modelčke za piškote. In zabava se je lahko pričela :)

otroci v kuhinji in testo za piškote

Izrezovanje piškotkov. Nekaj časa počasi in previdno, nato vse bolj igrivo in raziskovalno. Pričakujte, da boste zadnjih nekaj piškotov na hitro naredili sami iz ostankov, ki jih bo nadobudnež najbrž pustil nasekljane na drobne koščke...

izrezovanje piškotov v testo za piškote

Ja, in še nekaj, kar vam morda pride prav: najbrž ste že opazili, da pogosto uporabljamo tiste upogljive rezalne podlage iz Ikee (dobite jih verjetno tudi drugje, če malo poiščete, samo morda ne bodo tako poceni - ikeine so po evro za kos) - odlično se obnesejo, če si želite prihraniti nekaj dela s pobiranjem ostankov testa z mize po koncu otroškega dela v kuhinji. Ali pa plastelina.
(Pa še, da boste vedeli - nap, tole ni plačana reklama. samo neumna sem na Ikeo, pa skoraj vse privlečem od tam... Trenutno je v kuhinjskem predalu 5 takih podlag in so kar precej v uporabi. Tisto za plastelin pa ima malček seveda spravljeno ločeno, v svoji omarici v 'plastelinski škatli'.)


otroci v kuhinji in piškoti

Potem gredo piškoti v pečico....

enostavni pečeni piškoti

Tisti znani dišeče sladek vonj po celem stanovanju...

enostavni otroški piškoti

Nato piškoti začnejo počasi izginjati, eden in še eden. In še eden...

He he, če pomislim, kako zabavno bi bilo učenje štetja s piškoti... Najbrž pa bolj primerno za bolj začetne faze štetja, ko se otroku ustavi pri 4 ali 5. Ali vsaj 10. Tudi brez štetja pa ste lahko prepričani, da bo malček užival. Ko bodo piškoti pečeni, pa le povabite na obisk babici in dedka ali sosedo ali prijatelje, da lahko ponudi, kar je naredil, in pokaže, kaj vse že zna.

Pa dober tek!

Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške






MORDA BI POSKUSILI TUDI:
http://zelena-hiska.blogspot.com/2014/12/kokosovi-piskotki-za-novo-leto.html


ALI TOLE: 

http://zelena-hiska.blogspot.com/2015/03/pticki-iz-testa.html