Ledeni čaj iz melise - otroci v kuhinji

Pod vtisom poletnega vremena smo najbrž prav vsi. Čudovito je, ampak včasih se je tudi treba skriti pred soncem. 

Če se boste kdaj poleti želeli skriti pred največjo opoldansko vročino in želite z malčkom početi kaj osvežilnega, bo priprava melisinega ledenega čaja kot nalašč za vas. In za malčka.



ledeni čaj iz melise



Tole je še od lani, objavljam z zamudo. Na balkonu nam je rasla melisa in smo jo uporabili za osvežilen melisin ledeni čaj. 



ledeni čaj iz melise


Nabiranje in trganje listkov je bilo za malčka prava dogodivščina, še bolj pa potem delo z ledenimi kockami in prelivanjem iz (priznam, za dvoletnika malo pretežkega) steklenega vrča.

Listke je prinesel malček, v vrelo vodo sem jih stresla sama (iz varnosti, da ne bi radovedni prstki kljub opozorilom preizkusili kropa) in pustila, da se je čaj dovolj ohladil. Nato je malček spet dobil nalogo - v kozarce naložit ledene kocke in jih prelit s čajem. V kozarce je spustil še nekaj kosov limon, tudi sladkal je sam, tekstura medu je bila še ena zanimiva zadeva (lepo teče z žlice...) - je pa koristilo, da sem mu ponudila samo majhno dozo medu, sicer bi verjetno v ledenem čaju končala zelo velika količina sladila. Ko pa je bilo tako prijetno opazovati, kako med teče z žlice...

Edina težka naloga pri tem se je bila umakniti v ozadje in se zadržat pred sprotnim brisanjem razlitega. Ampak zato je bila nagrada - ledeni čaj - toliko slajša. Je pa res teknil!




Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške