Kruh - otroci v kuhinji

Pečica sameva? Ni treba. Potrebuješ samo nekaj moke, kvas, ščepec soli in vodo. In pomočnika, malega nadobudneža, ki se bo z veseljem lotil naloge - peke kruha.

kruh - otroci v kuhinji

Naš malček sam potegne predpasnik iz predala, ko opazi, da se bo v kuhinji nekaj dogajalo. Kot bager z žlico prenaša moko iz kozarca v skledo, doliva vodo, skrbno odmerja majcene ščepce soli v mešanico - količine je preprosto omejiti vnaprej tako, da pripravite vnaprej v posode samo tisto, kar bo res uporabljeno.
Nato pa - kot da bi se igral s plastelinom. Vrta v testo, ga obrača, ščipa koščke stran, izdolbe luknjo in nato napeto raziskuje, kaj je v njej. Ponudila sem mu še nekaj semen, da jih je vgnetel v kruh. Sezam, bučna, sončnična semena, kar je bilo pač pri roki (izpustite, če je otrok na to alergičen). Skratka, prijetna dogodivščina. Ob koncu igre že sam ve, da mora sleči predpasnik (Tina, hvala, vidiš, da ga res veliko uporablja :)

gnetem kruh - otroci v kuhinji

Kakšno šele bo veselje, ko iz pečice zadiši in malček dobi v roke kruh, ki ga je "naredil sam"!
Prijetno s koristnim, kajne?

gnetem kruh - otroci v kuhinji
Poskusi tudi ti, dejavnost je odlična za kak deževen dan (če že niste na morju, seveda, tam se večinoma pečejo samo potičke - iz mivke ;) 


Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške






MORDA BI POSKUSILI TUDI:

http://zelena-hiska.blogspot.com/2015/03/pticki-iz-testa.html

ALI TOLE: 
http://zelena-hiska.blogspot.com/2014/11/otroci-v-kuhinji-naredimo-piskote.html