Gregorjevo 2016 in jadro {Naredi-sam}

Spet je ta del leta - preganjamo zimo in počasi se že čuti pomlad. Lani smo šli prvič spuščat ladjice skupaj z otrokom - tule je objava. Pravi žur za malčka :) Pa letos? Gremo spet, seveda!

Nekaj fotografij luštnih ladjic in hišk z lanske prireditve sem zbrala tule, od različnih avtorjev, tako vam in sebi za navdih in vzpodbudo:



Toliko za ustvarjalno žilico. Vas že srbijo prsti? {Mene že.}

Sama sem lani par ur prej naredila dve ladjici, impro seveda in to iz tetrapaka. Če bi pogledali, kako se (morda še najhitreje) naredi jadro, tule je en moj čisto enostaven NAREDI-SAM:
 

Potrebujete:

  •  eno slamico (ali leseno palčko)
  • 15 cm širokega lepilnega traku
  • vrvico
Na sliki najdete vsa navodila:


Res simpl jadro za na hitro in prav ponosna sem nase. Zakaj? Ker se mi bolj običajno zgodi to, da naumim kaj kompliciranega, pa potem niti ni vredno ponavljat. Kompliciranega je že tako preveč v življenju ;) Tisto popoldne pa mi ni ostalo veliko časa, pa - iznajdljivost najde pot, a ne?




Eno od obeh ladjic je mali brez odlašanja podaril prijateljici (kako moč majo punce, hehe ;)



---------------------------------------

Pa še OPOMNIK za letos:
Torej na večer pred Gregorjevim, torej petek, 11. marca 2016, ne pozabite na SPUŠČANJE GREGORČKOV! Če ste v Ljubljani, potem se vidimo v Trnovem, ob Gradaščici, ob 17h se prireditev začne. Če ste doma drugje, potem boste podobno prireditev zagotovo našli nekje v vaši bližini - veliko lokalnih skupnosti in društev je prav pridnih pri organizaciji spuščanja lučk!

Lahko pa se spuščanja gregorčkov lotite tudi v družinskem krogu, boste zagotovo uživali.





Damjana

Naroči se na nove objave Zelene hiške

1 komentar:

  1. Damjana, ne morem verjet, da bo že kmalu eno leto! Neverjetno. In hvala za opomnik. Sem prepričana, da bi sicer pozabila. :)

    OdgovoriIzbriši